Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Türk-İş Başkanı Atalay: 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama konusunda takıntımız yok
Türk-İş Başkanı Atalay: 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama konusunda takıntımız yok
 
   

     Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türk Metal Sendikası Genel Merkezi ile Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi bölümü tarafından ortaklaşa ‘Söz Çalışma Ekonomisi Öğrencilerinde-Öğrenci Kurultayı’na katılmak için Kdz. Ereğli’ye geldi. Kurultay öncesinde kalabalığa hitap eden Atalay, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın Taksim’de yapılmasına dair ısrarları olmadığını ve kendileri için her yerin Taksim olduğunu söyledi. Atalay şunları söyledi: “Haftaya Perşembe günü 1 Mayıs İşçi Bayramı, Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ana merkezi Tük-İş’in Kadıköy. Türk-İş’in bünyesi ve yapısına göre Türkiye’nin her yeri Taksim. Taksim diye bir takıntımız yok. Ama kim nerde istiyorsa orada kutlasın. Ama Türk-İş üyesinin şöyle bir yapısı var. Müsaade almadan bu kutlamaları yapmak Türk-İş’in yapısı buna müsait değil. Polis arkadaşlarımızın yüzde 95’i işçi ve memur çocuğu. Geçen gün bir işçi kardeşimiz mektup yazmış. ‘Ne olur başkanım. Bizim evlatlarımızla sürtüşmeden müsaade alınan bir alanda bunu kutlayın’ Biz dün de öyle yaptık. Bugün de öyle yapacağız. İnşallah perşembe günü de öyle yapacağız.”
     Meclis çatısı altında iyi temsil edilmediklerini, milletvekillerinin büyük bölümünün patron ve işverenlerden oluştuğunu ifade eden Atalay, sözlerine şöyle devam etti: “İnsan hayatından daha önemli hiçbir şey yoktur. Para olmazsa bir ay sonra kazanırsın. Tuttuğunuz takım mağlup olur, öbür hafta galip gelir. Hayat maçı bittiği zaman bir daha yapacak hiçbir şey yok. Onun için biz sendikacılar bu ülkeyi idare edenler, bu ülkede 2 gün evvel Meclis’in 94. yıl dönümü, Meclis’in yüzde 99’u patronlardan, işverenlerden oluştu. Ülke nüfusunun yüzde 90’lar civarı çiftçi, emekli, işçi memur, ama biz orada sağdan say 3 tane, soldan say 3 tane milletvekili göremezsiniz. Biz ne zaman orada güçlü bir şekilde temsil edilirsek içinde bulunduğumuz problem ve sıkıntıları çözeriz diye düşünüyorum.”



 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.71  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..
19 Temmuz 2025
OYAK’ta 2016 yılından bu yana Genel Müdür olarak görev yapan Süleyman Savaş Erdem, bayrağ..
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır