Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Belediye’nin taşınması, daha koordineli bir çalışma sağlayacak”
“Belediye’nin taşınması, daha koordineli bir çalışma sağlayacak”
 
   

     Gündem maddelerine geçilmeden önce Kırmacı Mahallesinde bulunan ve Eğitim Vadisi olarak adlandırılan alana yapılacak olan yatırımlarla ilgili belediye meclisine ve kamuoyuna bilgi veren Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Eğitim Vadisi projesine desteklerinden dolayı AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’a teşekkür etti. Konuşmasında 31 Belediye meclis üyesi ile pozitif enerji oluşturulduğuna dikkat çeken Uysal, “Ereğli’nin yeniden dirilişe ihtiyacı var. Bunun için hep birlikte çalışacağız.” dedi. Geçmişte askeriyeye devredilen Fen lisesi yanındaki 10 dönüm arsanın AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan’ın çabalarıyla eğitime tahsis edildiğini belirten Uysal, ayrıca yine bu alana turizm meslek yüksekokulu yapılacağını belirtti. Konuşmasına Kırmacı’ya yapılması planlanan Gençlik Merkezi ile devam eden Uysal, “Bilindiği gibi, Ereğli’de gençlerimiz için bir merkezimiz yok. Bunun için arkadaşlarımız güzel bir çalışma yaptı. Yakın bir zamanda Kırmacı’ya Gençlik Merkezi yapılacak. Bunun da müjdesini burada vermek isterim.” dedi.
     Kent Meydanı Projesi için düğmeye basan Kdz. Ereğli Belediyesi’nin bu nedenle 3-4 aya kadar yeni binasına yani Beyçayırı Stadı’nın yanındaki AVM’ye taşınacağını belirten Uysal, “Belediye’nin dağınık vaziyette olan tüm birimleri bu binada birleşecek. Kent Meydanı projesi bitene kadar ki bu yaklaşık 2-3 yıllık bir proje, belediye yeni yerinde hizmet verecek. Merak edenler için söylüyorum ki, bu taşınma bize kablo maliyetleri dışında hiçbir ek gider getirmeyecek. Eski ekipmanlarımızı aynen yeni binamıza taşıyacağız. Belediye’ye ait olan ve yeni AVM’ye geçince boşalacak olan 3 bina ise kamu kurumlarına ve ya özel sektöre kiralanacak, buralardan gelen kira gelirleri ise yatırımlarımızda kullanacağız. Bu taşınma bize ne kazandıracak diye sorarsanız. Daha etkili bir çalışma, huzurlu bir ortam ve birliktelik kazandıracak. Bu taşınmayla daha koordineli bir çalışma sağlayabileceğiz.” dedi. Ereğli’nin yeniden dirilişe ihtiyacı olduğunun altını çizen Uysal, bu konuda belediye meclis üyelerinden destek istedi. Uysal, “Ereğli’de pozitif enerji yarattık. Bu ileride sinerjiye dönüşecek. İnşallah gelecek günlerde diğer STK’larla çok daha etkin diyaloglara gireceğiz. Geleneklerimizden, geleceğe doğru gitmeye başladık. Bunun için 31 meclis üyemize çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. Uysal’ın gündem dışı konuşmasının ardından geçtiğimiz meclis toplantısında onaylanan ve ilgili komisyonlara havale edilen gündem maddeleri hakkında yapılan komisyon çalışmaları oylamaya sunuldu. Tüm gündem maddeleri yapılan oylama sonucu oybirliği ile kabul edildi.



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.71  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..
19 Temmuz 2025
OYAK’ta 2016 yılından bu yana Genel Müdür olarak görev yapan Süleyman Savaş Erdem, bayrağ..
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır