Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’de ‘Bayrağa saygı yürüyüşü’ yapıldı
Ereğli’de ‘Bayrağa saygı yürüyüşü’ yapıldı
 
   

     Diyarbakır Lice 2. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda Türk bayrağının indirilmesine tepki vermek için toplanan bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan kalabalık, Bağlık Polis Karakolu önünden eskortlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yaklaşık 2 kilometre yürüyen kalabalığa araç sürücüleri de kornaları ile eşlik etti. ‘Vatan sana canım feda’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Bayrak şereftir şerefsizler ne bilir’, ‘Ereğli uyuma bayrağına sahip çık’ sloganları atıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bayrak Platformu adına Alperen Ocakları Ereğli Temsilcisi Ramazan Kanca açıklama yaptı. “Bugün burada, Diyarbakır Lice’de soysuz takımının Türk Bayrağı’nı indirme girişimine tepki vermek için toplandık” sözleri ile başlayan Kanca, bayrağın birlik ve beraberliğin en önemli simgesi olduğunu, bütünlüğün ay yıldızlı ifadesi anlamına geldiğini söyledi.
     Kanca, “Bayrağımıza al rengi veren şehitlerimizin kanı değil midir? Ezelden bugüne milyonlarca şehidi bayrak yere düşmesin diye vermedik mi? Bugün üç beş çapulcu bayrağımızı indirmeye çalışacaksa, yüce devletimiz bunu engelleyemeyecekse, yarın vatanımıza yapılan saldırıyı nasıl savuşturacağız? Türkiye’de bir açılım teranesi söylenmektedir. PKK ile pazarlık sürecince olanlar vardır. Bölücübaşı ile müzakere edenler, bu hal ve davranışlardan vazgeçmelidir. Şehit haberi gelmiyor, PKK silah bırakıyor diyerek bölücü hareketi meşrulaştırmaya çalışanlar, bunun emperyalist bir proje olduğunun farkına varmalıdırlar. PKK’nın çocuklarımızı kaçırıp, dağlara çıkarmasına göz yumanlar, çözüm sürecine zarar gelmesin diye devleti aciz bırakanlar, dış güçlerin oyununa gelmeyelim diye milletin refleksini köreltenler gaflettedirler. Bu gafletten derhal uzaklaşmalıdırlar. Hiç bir siyasi çalışma, hiç bir siyasi proje, Türk bayrağına yapılan bu saldırıyı milli menfaat sınırları içerisinde açıklayamaz. Türk bayrağına yapılan saldırı her Türk için utanç sebebidir. Hiç kimse Türk halkının sabrını test etmesin. Zira bu teste girişenler tarihte olduğu gibi bugün de hak ettiği cevabı alacaktır. Türk milletinin şamarı bayrağa saldıranlara ve buna çanak tutanlara en şiddetli şekilde çarpacaktır.” dedi. Yapılan konuşmanın ardından anıt önünde toplanan kalabalık olaysız şekilde dağıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.



Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
Bu haber ile ilgili video
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.0  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..
21 Eylül 2025
Ticaret Bakanlığı tarafından Dahilde İşleme Rejimi’ne (DİR) yönelik yapılan yeni düzenle..
17 Eylül 2025
OYAK, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te; Erdemir, Hekta..
04 Eylül 2025
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 1..
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır