Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kireçlik için ÇED süreci sonlandırıldı
Kireçlik için ÇED süreci sonlandırıldı
 
   

     Akbaş, bir grup platform üyesiyle birlikte Su Ürünleri Çay Bahçesi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, ÇED sürecinin sonlanmasının projenin tamamen sonlanması anlamına gelmediğinin bilincinde olduklarını belirtti. Bugüne kadar Ereğli Çevre Platformu olarak Kireçlik konusunda oluşturmaya çalıştıkları duyarlılığı kesin sonuç alıncaya kadar aynı biçimde sürdüreceklerini ifade eden Akbaş şöyle konuştu: “Bilindiği üzere Ereğli-Kandilli bölgesinde bulunan Kireçlik Koyu’nun iki adet termik santral için başvuru yapan Hema Enerji’ye tahsisi yapılmıştı. Hema Enerji ise söz konusu alanda planladığı termik santraller için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvurarak çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecini başlatmıştı.
Ereğli Çevre Platformu olarak söz konusu termik santrallerin yöredeki köyler başta olmak üzere Ereğli ve civarını ciddi boyutlardaki gaz ve toz emisyonları ve atıkları nedeni ile canlı yaşamını olumsuz etkileyeceği gibi yörenin yaşam kaynaklarından birisi olan tarım alanlarını da son derece olumsuz etkileyeceğini, tüm halkımızın besin zincirine de etki edeceğini dile getirerek bu güne kadar çeşitli etkinliklerle konunun hassasiyetini gündeme taşıma gayreti içinde olurken, bu sürecin ciddi takipçisi olduk. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile en son yaptığımız yazışma sonrası ise bakanlığa söz konusu projelere dair ÇED sürecinin hangi aşamada olduğu sorulmuş, verilen cevap ile de firmaya ÇED raporu hazırlamak ve bakanlığa sunmak için 9 Mayıs 2014 tarihine kadar verilen süre içerisinde raporu bakanlığa sunmadığından ÇED sürecinin sonlandırıldığı bildirilmiştir. Sürecin bundan sonraki aşamalarının da takipçisi olacağımızı, ÇED sürecinin sonlandırılmasının bir proje açısından bir son olmayabileceğini bilerek konuyu takip ettiğimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.”



(demokrat)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.101  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..
19 Temmuz 2025
OYAK’ta 2016 yılından bu yana Genel Müdür olarak görev yapan Süleyman Savaş Erdem, bayrağ..
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır