Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Öztürk: Bin öğrenci ve 70 personelin can güvenliği tehlikede
Öztürk: Bin öğrenci ve 70 personelin can güvenliği tehlikede
 
   

     Türk Eğitim Sen Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, yıkım kararı alınan Atatürk Ortaokulu’nda, yeni eğitim-öğretim yılında da eğitime başlanması ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Öztürk, şunları kaydetti: “Ereğli Atatürk Ortaokulu binasının gerek iç, gerekse dış görünümünde beliren yapı bozuklukları sebebiyle Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgisi ve izni dâhilinde teknik bir incelemeye başvurulmuştur. Teknik inceleme sonucunda ortaya çıkan birtakım duyumlar vahim bir hal göstermiştir. Şöyle ki, binanın temeli yoktur. Temeli olmayan bina balçık üzerine oturtulmuştur. Güçlü bir zemin ve temel yapısı olmadığı için binada esneme meydana gelmiştir. Kolonlarda kullanılan demirler binanın yükünü kaldırabilecek çapta değildir. Demirlerin bir kısmı çürümüş, korozyon oluşmuştur. Taşıyıcı kolonların beton kalitesi beton özelliğini yitirmiştir. Hatta bazı kolonlarda demir yerine yer yer demir tozu kalmıştır. Binanın çatısı metruk bir barakanın çatısı gibidir. Yağmurlarda ve soğuk havalarda çatı su ve soğuk almaktadır. Binanın kalorifer tesisatı ve kazanı eski, arızalı ve ihtiyacı karşılamaktan uzaktır. Pencereler ısı ve ses yalıtımını kaybetmiştir. Binanın duvarlarında ve sıvalarında çatlaklar, çukurlar, çöküntüler bulunmaktadır. Bina içinde kot farkı ve bazı duvarlardaki yamalar gözle görülebilir niteliktedir. Bütün bunlar binanın ekonomik ömrünü tamamladığının tamir ve tadilatın yeterli olmayacağının işaretidir.
     13 Eylül Cumartesi günü okulun tavanından düşen yaklaşık 40-50 cm-4-5 kg beton parçası binadaki çürümenin en belirgin tezahürüdür. Bu beton parçası öğrencilerin okulda olduğu bir zamanda ve onların üzerine düşseydi-Allah korusun- çok acı bir vefat haberi gelebilir ve sayın valim siz olay yerine hemen gelerek okulu kapatabilirdiniz. Hatırlarsınız ki geçtiğimiz öğretim yılında Ereğli Lisesi’nde tavan çökmüş ve bu olay şans eseri öğrencilerin okulda bulunmadığı bir zamanda ortaya çıkmıştı. Kararınızla okulda eğitim öğretim sonlandırılmıştı. İkinci seferdir şans Ereğlili öğrencilerin yanında. Malumunuz, ülkemiz genellikle deprem kuşağındadır; ilçemiz 1. dereceden deprem bölgesi olan Bolu-Düzce hattına komşudur. Atatürk Ortaokulu’nun mevcut binasının küçük sarsıntılarda bile ciddi bir tehlikeye açık olduğunu teknik raporlarla ilgili havadislerden kanaat edindim. Okulda yaklaşık 1000 öğrenci ve 70 personel bulunmaktadır. Bunca insanın teneffüse birlikte çıktığını, yüzlerce öğrencinin bazen koştuğunu düşünürsek tedbir almak şarttır. Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi olarak gerek öğrencilerimizin gerek öğretmenlerimizin gerekse diğer personelin “can güvenliği” için size bu mektubu yazdım. Binanın yapı kusurları, korozyonu vs. sebepleriyle öğrencilerimizin ve ya öğretmenlerimizin başlarına gelebilecek bir tehlike “kader” olmasın.”



 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.195  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır