Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Uysal: Düren ziyaretimiz son derece olumlu geçti
Uysal: Düren ziyaretimiz son derece olumlu geçti
 
   

     Belediye Başkanı Uysal’ın yanı sıra Başkan Yardımcıları İbrahim Cöbek ve Nazım Erdoğan, Belediye Meclis Üyeleri İhsan Yazıcıoğlu, Osman Yavuz, Cumhur Nalcı ve Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Meltem Göktan’ın yer aldığı heyet, 3 gün boyunca resmi temaslarda bulundu. Düren’in diğer kardeş kentleri Valensiya (Fransa), Corneilles (Fransa), Almünster (Avusturya), Gradacac (Bosna-Hersek), Stryj (Ukrayna), Jinhua (Çin)’nın da katıldığı festivalin ilk gününde Kardeş kent stantlarının açılışı gerçekleştirildi. Kdz. Ereğli’ye ait tanıtıcı ürünlerin ve materyallerin sergilendiği standa Düren halkı ve festivale katılan yabancı delegasyonlar yoğun ilgi gösterdi. Düren’de bulundukları sürece kardeş kent temsilcileri ve Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarıyla görüşmeler yapma fırsatı bulan delegasyon, festivalin 2. günü Düren Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Devlet Hastanesi Başhekimi Gastroentoloji Uzmanı Dr. Serhat Aymaz ve Hastane yöneticisi Dr. Gereon Blum Geschäftsführer’den hastane hakkında bilgiler alan Uysal, daha sonra Leopold Hoesch Museum’da gerçekleştirilen resmi törenle, Düren Belediyesi onur defterini imzaladı. Tören esnasında bir konuşma yapan Düren Belediye Başkanı Paul Larue, “Kardeş kentimiz Kdz. Ereğli’nin saygıdeğer Başkanı ve meslektaşım Dr. Hüseyin Uysal’ı ve delegasyonlarını festivalimizde ağırlamaktan büyük onur duymaktayız. Ereğli bizim için her zaman çok özel ve önemli bir yere sahip; zira Düren’de yaşayan çok sayıda Ereğlili vatandaşımız mevcut. Kardeş kent ilişkileri açısından çok iyi bir noktada olduğumuza ve bundan sonraki süreçte bu ilişkileri daha da geliştireceğimize inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.
     Festivalin 3. günü ise Düren’de bulunan 3 camiden en büyüğü olan Fatih Cami’nin yönetimi ve cemaatiyle toplantı yapan Uysal, Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini dinledi. 3 günlük ziyareti değerlendiren Ereğli Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Uysal, “Düren çok güzel bir şehir ve özellikle de orada yaşayan Türk vatandaşlarımızla buluşma imkanına sahip olmak bizi son derece memnun etti. Dünyada artık ülkelerin değil, ilçelerin yarıştığı bu dönemde Düren’e gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretin faydalı sonuçlar doğuracağına; kültürel, sosyal ve ekonomik alanda işbirliği ve diyalog fırsatları yaratacağına inanıyorum.” ifadelerine yer verdi.



(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.113  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Şubat 2026
OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakı..
20 Ocak 2026
Karadeniz Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği ..
20 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle beledi..
19 Ocak 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklana..
17 Ocak 2026
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Genel Maden İşçileri Sendikası’..
13 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 250 milyonluk bir yatırımla yenileyerek hizmete açtığı Bozhane L..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır