Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  “Gözlerim ağlamaktan görmez oldu, 5 yıldır oğlumun hesabı sorulmadı!”
“Gözlerim ağlamaktan görmez oldu, 5 yıldır oğlumun hesabı sorulmadı!”
 
   

     Kilimli ilçesi Subatan Mahallesi’nde ikamet eden 4 çocuk sahibi Sebahat ve Satılmış Kocakaya çifti, oğullarının mezarı başında dua etti. Her maden faciasında acılarının tazelendiğini anlatan acılı anne Kocakaya, “Karaman’daki olaylar, acımızı tazeliyor. Televizyonu açamıyorum. Biz de bekledik, o günleri yaşadık. Yakın bir yer olsa onların acısını paylaşmaya gideceğim. 5 yıldır bizim acımız dinmedi. Bizi hiç sayıyorlar. Herkes kendi acısına yanıyor. Enerji Bakanına telefon açıyorum, sekreteri çıkıyor, o sizi aramak isterse arar diyor. Burası Türkiye değil mi?” dedi. Oğlunun öldüğü maden faciasının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen hesabının sorulmamasına tepki gösteren Sebahat Kocakaya, "Oğlum öleli 5 yıl oldu. Hesabı sorulacak deniyor ama ben buna da inanmıyorum. Sorulmasını istiyorum. Bir evlat kolay yetişmiyor. Kaç sene geçti daha hesabı sorulacak. Benim sağ gözüm ağlamaktan görmez oldu. Su altında kalanların hesabını soracağız diyorlar. Bizimkiler insan değil miydi, 5 yıldır bunların hesabı neden sorulmadı? Soma’da ölenler şehit sayılıyor, biz Türkiye’de yaşamıyor muyuz? Benim 23 yaşında bir oğlum daha var. Ocağa koyup da nasıl çalıştırayım? Abisinin öldüğünde liseye gidiyordu, şimdi işsiz. Haliniz ne diye soran yok. Arıyorum, telefonlarımı açmıyorlar. Enerji Bakanını arıyorum, sekreterleri çıkıyor, bizi görüştürmüyorlar. Bakan bey bize söz vermişti. Şimdi arıyorum, görüştürmüyorlar.” diye tepki gösterdi.
     Gözü yaşlı anne Kocakaya, oğlunun mezarındaki resmini öpüp gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne, “Güzel yüzlü yavrum, annen ağlarken sen de ağlardın. Niye ses vermiyorsun, gözümün yaşına dayanamazdın.” diye ağıt yaktı. Eşiyle mezarlığa gelen maden emeklisi baba Satılmış Kocakaya da oğlunun mezarı başında fenalık geçirdi. 17 Mayıs 2010’da TTK Karadon Müessesesi ocağı eksi 540 kodunda galeri açma işini üstlenen taşeron Yapı-Tek firmasının 30 işçisi grizu patlamasında yaşamını yitirmişti. Yaklaşık 5 yıldır devam eden ve sorumlularının tutuksuz yargılandığı grizu davası yarın görülecek.



 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.195  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır