Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Kayıp 5 kişinin aranmasına karantina engeli
Kayıp 5 kişinin aranmasına karantina engeli
 
   

Bayram sonrası yeniden başlaması planlanan arama çalışmalarının, Filyos Irmağı’nın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesi sınırlarındaki Filyos Karayolu köprüsü ile Saltukova Demiryolu Köprüsü arasında yoğunlaştırılması planlandı. Ancak arama çalışmalarının yoğunlaştırılması düşünülen bölgenin 7 gün önce karantina altına alınması nedeniyle çalışmalar durduruldu.
Kokuya geleceği tahmin edilen domuz, tilki ve çakal gibi yaban hayvanlar ile yırtıcı kuşların izi sürülerek çalışma yürüten ekipleri, yaban hayvanlarında ya da bu hayvanların temas ettiği başıboş hayvanların kuduz olabileceği ihtimali üzerine karantina bölgesindeki çalışmalar iptal edildi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, yaklaşık bir hafta önce görülen kuduz vakası nedeniyle karantina altındaki bölgede arama çalışmalarını sonlandırdıklarını açıkladı. 7 ay önce meydana gelen köprü faciasının ardından çalışmaların devam ettiğini ifade eden Güngör, şu bilgiyi verdi: “Şu an müdürlüğümüze bağlı Arama Kurtarma (AFAD), jandarma, Çaycuma Belediyesi Fen İşleri ve İl Özel İdaresi ekipleri, teknik donanımlarıyla arama çalışmalarını sürdürüyor. Ancak kuduz karantinası olan bölgede çalışmalara karantina kalkıncaya kadar ara verildi. Çünkü bölgede çalışan ekiplerimizin de sağlığını düşünmek zorundayız.”
Çöken köprüden itibaren 25 kilometrelik alanın 5 kez tarandığını hatırlatan Güngör, “Şu anda çayın toprak ve malzeme biriktirdiği yerlerde iş makineleriyle kazı yapıyoruz. Cesetlerin akıntıyla buralara gelmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyoruz.” şeklinde konuştu.

OLAY
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 6 Nisan’da Filyos Çayı’nın üzerindeki köprünün çökmesi sonucu içinde 10 kişi olan minibüs ile köprüden yaya olarak geçmekte olan 5 kişi suya düşerek hayatını kaybetmişti. Arama çalışmalarında 10 kişinin cesedine ulaşılırken, kayıp 5 kişiye ulaşma çalışmaları halen sürüyor. Bu arada Aşağı İhsaniye, Sazköy, Yeşilyayla ve Yeşilköy köyleri, kuduz vakası nedeniyle bir süre önce karantinaya alınmıştı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.217  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Şubat 2026
OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakı..
20 Ocak 2026
Karadeniz Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği ..
20 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle beledi..
19 Ocak 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklana..
17 Ocak 2026
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Genel Maden İşçileri Sendikası’..
13 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 250 milyonluk bir yatırımla yenileyerek hizmete açtığı Bozhane L..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır