Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Sualtı ve su üstü kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi
Sualtı ve su üstü kurtarma tatbikatları gerçekleştirildi
 
   

Amfi Tiyatro Mevkisi’nde denizde Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü koordinesinde büyükşehir belediyeleri, diğer belediyeler, ERDEMİR, AFAD, UMKE, Telsiz Amatörleri Cemiyeti ekipleri ile birlikte 50 kişilik profesyonel ekibin katılımı ile Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Tatbikatları gerçekleştirildi. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal söz konusu tatbikatla ilgili şu ifadelere yer verdi: “Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiyemizin ev sahipliğinde yapılan tatbikatımız, 3 ayrı senaryodan oluştu. Birinci senaryoya göre, Ereğli açıklarında gezi amaçlı kullanılan balıkçı teknesinde yangın çıkması sonucu teknede bulunan kişiler panik halinde denize atlamışlardır. Bu durum görgü şahitleri tarafından yetkili kurumlara ihbar edildi. Acil durum ihbarını alan ekipler kurtarma botları ve arama kurtarma ekipleri ile olaya hemen müdahale ederek başarılı bir şekilde kurtarma operasyonunu gerçekleştirdiler. İkinci senaryoya göre ise; Ereğli sahili şeridinde kontrolden çıkan bir araç denize uçmuştu. Bu durum görgü şahitleri tarafından gerekli kurumlara ihbar edildi. Acil durum ihbarını alan ekipler kurtarma botları ve arama kurtarma ekipleri ile olaya hemen müdahale ederek kurtarma operasyonunu gerçekleştirdiler. Üçüncü senaryoda ise; Ereğli açıklarında yelkenli tekne motor arızası nedeniyle dalga ve akıntı ile sürüklendiği ve ilkyardıma ihtiyaç duyduğunu ihbarını yetkili kurumlara yardım çağrısı yaptı. Acil durum ihbarını alan ekipler kurtarma botları ve arama kurtarma ekipleri ile olaya hemen müdahale ederek kurtarma operasyonunu gerçekleştirdiler. Tatbikata Ereğli dışından katılanlara teşekkür ediyorum. İnşallah böylesi olaylar yaşanmaz ama yaşanırsa da itfaiyemiz, arama kurtarma ekiplerimiz denizde yaşanan tehlikelerde koordineli olarak neler yapılabileceğini gösterdiler.”
Tatbikatı Uysal’ın yanı sıra Başkan yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Faruk Çaturoğlu ve İl Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi. Her aşaması halka anlatılan tatbikata katılan ekipler, denizde protokolü ve halkı selamlama gösterisi yaptı. Erdemir Deniz İtfaiyesi de tatbikata su gösterisiyle renk kattı.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.195  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır