Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Şehir Mezarlığı’nda mevlit okutuldu
Şehir Mezarlığı’nda mevlit okutuldu
 
   

Mevlid­i Şerif programına, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, Ereğli Müftü Vekili İzzettin Aşan, önceki dönem AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcıları Nazım Erdoğan ve İbrahim Cöbek ile Belediye daire müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. İlçe Müftülüğüne bağlı bazı camii imam hatiplerinin Kur’an­ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mevlid­i Şerif okunmasıyla devam etti. Daha sonra Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, bir konuşma yaparak düzenledikleri programa katılım sağlayan herkese teşekkür etti.
Uysal, Ramazan ayının kardeşlik duygularıyla beraber sevgi ve saygıyı da pekiştirdiğini vurgulayarak, “Bu duyguların hepsi bizlerin hamurunda var. Ben diyorum ki birbirimizi sevmeye, birbirimizi saymaya, birbirimizi affetmeye ve birbirimize el uzatmaya gayret gösterelim. Dünyamızda güzel şeylerin olması için güzel insanlara ihtiyaç var. Güzel insanlara da ancak bu şekilde örnek olabiliriz.” diye konuştu. Hz. Muhammed’in (S.A.V.) ‘insan öldüğü zaman amel defteri kapanır, ancak üç şekilde amel defteri açık kalır’ sözlerini hatırlatan Uysal, “Peygamber Efendimizin buyurduğu üzere sadakamızı verirsek, hayırlı birer evlat yetiştirirsek ve ilimle uğraşan insanlar olursak amel defterimiz asla kapanmaz.” ifadelerini kullandı. Uysal, eski hastane yerinin Bülent Ecevit Üniversitesi’ne tahsisinin sağlandığını ve bunun gibi daha bir çok konuda her zaman hedeflerine ulaşabilmek canla başla çalışacaklarını ifade ederek, “Bu vesileyle Ramazan Bayramının ilçemize, bölgemize, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizin yapmış olduğu duaların kabul olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim hepimizi hayırlı insanlar eylesin. Bize gelen emir çok açık; emrolduğu gibi dosdoğru olun. Bizler doğru olmaya gayret edeceğiz. Bizler her zaman doğru işler yapacağız.” dedi. Uysal’ın ardından kısa bir konuşma da AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu yaptı. Çaturoğlu da Ramazan ayının paylaşmanın, dayanışmanın, dostluğun, birlik ve beraberliğin en üst seviyede olduğu bir ay olduğunu belirterek, bayramın huşu içinde geçirmelerini diledi. Mevlid­i Şerif Programı Ereğli Müftü Vekili İzzettin Aşan’ın yaptırdığı dua ile son buldu. Mevlit okuyan hocalara Uysal tarafından çeşitli hediyeler verilirken, mevlit dinleyen vatandaşlara da belediye görevlileri tarafından çeşitli ikramda bulunuldu.
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.195  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır