Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Şehit aileleri açlık grevine hazırlanıyor
Şehit aileleri açlık grevine hazırlanıyor
 
   

110 şehit veren Zonguldak’ta şehit aileleri, terörle mücadelede şehit düşen çocuklarının fotoğraflarına bakarak teselli buluyor. Yıllar geçse de acılarının dinmediğini ifade eden şehit babaları, idam konusunda hükümete tam destek veriyor.
Başbakan’ı bu zamana kadar danışmanlarının yanlış yönlendirdiğini iddia eden Yorulmaz, “Bu ülkede 20 yaşında çocuklarını şehit veren insanların rızasını almadan Meclisimiz idam kararını kaldırdı. Hem de Avrupa’nın baskısı altında yaptı. Avrupa ise eyaletlere bölünmüş, eyaletlere göre halen idam devam ediyor. Örneğin bir bölgede idam yokken bazı eyalette idam devam ediyor. Biz zaten başından beri idamın gelmesini istiyorduk. Evvela bizim razılığımızı almaları gerekiyordu. Son zamanlarda Sayın Başbakanımız, BDP’lilerin teröristler için açlık grevi başlatması üzerine idam konusunu gündeme getirdi. Devleti idare edenlerin ya idamı geri getirmesini ya da bu konuyu halk oylamasına sunmasını istiyoruz.” dedi.

“AÇLIK GREVİNE GİDECEĞİZ”
Ülkedeki bütün şehit aileleri olarak Meclis’in önünde idamın gelmesi için açlık grevi başlatacaklarını duyuran Yorulmaz, “Özellikle terörist başının asılması için açlık grevi başlatacağız. Her ilden ikişer otobüs kaldırarak idam kararı için Ankara’da Meclis’in önünde açlık grevi yapacağız. Onların istekleri bitmiyor. Bugüne kadar Meclis’ten çok istekleri geçti ama PKK, Kürt halkını temsil etmiyor. Ne kadar istekleri karşılansa bile utanmadan Kürt devletinden bahsediyorlar. Ayrıca Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’in polisimize hakaret etmesini kınıyoruz.” şeklinde konuştu.
Milletvekillerinin Meclis’te açlık grevi başlatmasına da değinen Zonguldak Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yorulmaz, şunları söyledi: “Ne istedikleri belli değil. İdam kararı gelirse bu işin ortadan kalkacağına inanıyoruz. Çünkü yılanın başı küçükken ezilmeliydi. Ben bir kere daha sesleniyorum: Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu işi onaylasın, ellerini değil ayaklarını öpeceğiz. Bizim çocuklarımızı vuran, polise askere kurşun sıkanları idam etmeyip bekletmeleri hatadır.”
Maden ocaklarından emekli şehit babası Murat Maden (78) ise “Ben idamın gelmesini istiyorum. İdam gelirse yerinde bir karar olur. Hak ve adalet yerini bulur. Koskoca ülkede 20 yaşındaki gençlerimizi şehit edenler neden idam edilmesin?” diye konuştu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.60  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..
21 Eylül 2025
Ticaret Bakanlığı tarafından Dahilde İşleme Rejimi’ne (DİR) yönelik yapılan yeni düzenle..
17 Eylül 2025
OYAK, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te; Erdemir, Hekta..
04 Eylül 2025
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 1..
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır