Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  GMİS, ‘Kiralık İşçilik’ tasarısına karşı imza kampanyası başlattı
GMİS, ‘Kiralık İşçilik’ tasarısına karşı imza kampanyası başlattı
 
   

Başbakanlık tarafından TBMM’ye sevk edilen ve kamuoyunda ‘kiralık işçilik’ olarak tanımlanan ‘İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ ile yapılmak istenen düzenlemeler, birçok işçi için tehdit niteliği taşıyor. Bu düzenlemenin kanunlaşması halinde 10 milyon çalışana ‘kiralık işçilik’ yolu açılacak. Ayrıca işçiye ayrım yasallaşacak, işveren işçiyi istediği gibi çalıştırabilecek, işçiler taşeronluğu bile arar hale gelecek. Hükümetin çalışma dünyasını daha da zora sokacak düzenlemeyi geri çekmesi için Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanlığı’nca Zonguldak Şehitler Anıtı Meydanı’nda imza kampanyası başlatıldı. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, “Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun almış olduğu eylem kararı gereği esnek çalışmaymış, saatli çalışmaymış, biz bunlara karşı imza kampanyası düzenledik. 81 ilde imza kampanyası başlatıldı. 4 Mart Cuma günü bu imzalar toplanıp Türk-İş Temsilcileriyle beraber Ak Parti bürolarına teslim edilecek. Sonra tekrar bunun üzerinde durup bu kanunun geri çekilmesi yönünde başkanlar kurulu olarak değerlendirme yapacağız. Bu konuda olumlu kararlar alıp aleyhimize olacak adımlardan geri adım atılmasını istiyoruz. Bütün vatandaşları bu imza kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz.” dedi. Kiralık işçiliğin hayata geçirilmesinin taşeronlaşmayı aratacağını dile getiren Demirci, şunları kaydetti: “Bu imza kampanyasından sonuç alınamazsa Türk-İş olarak başka türlü eylemler gerçekleştirileceğiz. İleri ki günlerde onu da açıklarız. Kiralık işçilik, taşeronlaşmadan daha kötü de olabilir. Biz kesinlikle taşeronlaşmaya karşıyız. Taşeronlaşmaya karşıyken, kiralık işçilik hiç iyi olmaz. Orada denetlemeler de iyi olmaz. Bir iki kişi göndereceksiniz denetlemeye, bu iş nasıl olacak? Sıkıntılı bir dönem.”
Demirci, ‘Madencilik sektörü açısından riskli olur mu’ sorusuna üzerine, “Bizim maden sektöründe bu iş olmaz. Bize zaten yakışmaz. Biz zaten taşeron kullanmıyoruz. Maden sektöründe bu iş olmaz.” ifadesini kullandı. Çatalağzı’nda termik santralde taşeronlaşmaya karşı çıktıkları için işlerinden olan 138 işçiden biri olan iş yeri temsilcisi Okan Doğan İnce de “Buraya hem imza kampanyasına destek vermek hem de eylemde bize destek olan GMİS yetkililerine teşekkür ziyaretinde bulunduk. İnşallah bizler de bir komisyon kurup Tes-İş, Genel Maden-İş, Türk-İş ve milletvekillerimizle birlikte bizim mağduriyetimizin de giderilmesini istiyoruz” dedi. Şehitlik Anıtı önünde kurulan standa gelerek imza atan vatandaşlardan birisi, Anayasa Mahkemesi kararlarının çiğnenmesinden şikayet etti.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.195  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır