Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Hayırsever Kameroğlu’nun yaptırdığı okul törenle açıldı
Hayırsever Kameroğlu’nun yaptırdığı okul törenle açıldı
 
   

     Ereğli’nin Bölücek Mahallesi’nde işadamı Kadir Kameroğlu tarafından yaptırılan Bölücek Kadir-Nevişet Kameroğlu İlk- Orta Okulu, düzenlenen törenle açıldı. Hayırsever Kadir Kameroğlu, “Bundan elli sene önceydi, Çivril’den, doğduğum yeri bırakıp, doyduğum yer olarak tespit ettiğim Karadeniz Ereğlisine geldim. Ereğli halkından çok büyük saygı duydum, sevgi duydum. Kendilerine buradan teşekkürü borç bilirim. Burada bulunduğum müddetçe Bölücek halkının mütevazılığı, munisliği, insan sevgisini hayatım boyunca unutamam. Doğduğum yere on tane okul yaptım. Memnunum. Hiç pişman değilim. Buna benzer on tane okulun yapılmasına da sebep oldum. Ereğli’ye de bir vefa borcum vardı. İçimden çıkmıyordu Ereğli halkı. Burada evim vardı, işim vardı. Buraya ben okul yapmaya geldim. Başka bir şey için gelmedim. Ereğlililerle helalleşmeye geldim.” dedi. Zonguldak Valisi Ali Kaban açılışta yaptığı konuşmada, halk ozanı Seyrani’nin “Ben veririm mahabbete akçemi, sen yel çalış, rüzigare ver, mahabbete nasip olmayan malı, hakime, hekime, nara, gara ver’” dizelerinden alıntı yaptı. Konuşmaların ardından Kadir Kameroğlu, eşi Nevişet Kameroğlu’na Vali Kaban tarafından plaket ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı karakalem tablo armağan edildi. Okul ve mahalle halkı aynı zamanda Vali Kaban’a da Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan karakalem tablosunu hediye etti. Açılışa Zonguldak Valisi Ali Kaban, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Çakır, Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Çivril İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özcan, Hayırsever Kadir Kameroğlu’nun çocukları ve yakınları, Milli Eğitim yetkilileri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
     9 Nisan akşamı Bölücek Kadir Nevişet İlkokulu’nun yan tarafından bulunan kazan dairesindeki kalorifer kazanı büyük bir gürültüyle patlamış, patlama sonrası okulun bir katı lojman olarak kullanılan iki katlı binası, üç sınıf ve etraftaki binalarda hasar oluşmuştu. 15 Nisan tarihinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından yapılması planlanan açılış ileri tarihe ertelenmişti.





Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.0  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..
21 Eylül 2025
Ticaret Bakanlığı tarafından Dahilde İşleme Rejimi’ne (DİR) yönelik yapılan yeni düzenle..
17 Eylül 2025
OYAK, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te; Erdemir, Hekta..
04 Eylül 2025
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 1..
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır