Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ocakcı: Plansız altyapı çalışmaları trafiği eziyete dönüştürdü
Ocakcı: Plansız altyapı çalışmaları trafiği eziyete dönüştürdü
 
   

     Ocakcı, yaptığı yazılı basın açıklamasında, ilçedeki altyapı çalışmalarının plansız yürütülmesi nedeniyle ciddi bir trafik sorunu yaşandığını dile getirdi. Ocakcı, şunları kaydetti: “2,5 ay öncesinde başlayıp uzun bir süre ilçemizin belirli noktalarında devam eden ve ilçedeki trafiği son derece olumsuz yönde etkileyen doğalgaz çalışmalarının ardından, son iki haftadır da hem Ereğli Belediyesi’nin, hem DSİ’nin, hem de Enerjisa’nın aynı anda başladığı altyapı çalışmaları, sürücüleri de yayaları da canından bezdirdi. Ereğli’de, özellikle okul çıkışı ve iş çıkışı saatleri başta olmak üzere, Kepez Mevkisi’nden, Cehennemağzı Mağaraları Girişi Mevkisi’ne kadar uzanan geniş bir bölgede, ciddi bir trafik sıkıntısı yaşanıyor. Devrim Bulvarı Mevkisi’ndeki eski Belediye Binası tadilata alındı ve binanın tadilata alınması nedeniyle oluşturulan korkuluklar, yolun daralmasına neden oldu. Bu nedenle Müftü Mahallesi Devrim Bulvarı’nda, İş Bankası’ndan Sahil Taksi Mevkisi’ne uzanan yolda, söz konusu binanın korkuluklarının yola taşması nedeniyle zaten sık sık trafik kilitlenir olmuştu. Bir de üstüne üstlük, Sahil Taksi Mevkisi’ndeki göbekten itibaren Bozhane Mevkisi’ne doğru devam eden altyapı çalışmaları üzerine eklenince, ilçemizde trafikte ilerlemek özellikle okul çıkışı ve iş çıkışı saatlerinde eziyete dönüştü. İlçemizde son olarak gerçekleştirilen Bilim Şenliği etkinliği günlerinde, bu etkinliğin neden olduğu araç trafiği de üzerine eklenince, bölgenin nasıl kilitlendiğine tanık olduk. Sahil Taksi Mevkisi’nde günün belirli saatlerinde trafik polislerinin görev yapması da, plansız altyapı çalışmalarının neden olduğu sorunu çözebilmeye yetmiyor. Görülüyor ki, Sahil Taksi Mevkisi’nden Bozhane istikametine doğru önceden beridir yolun tek tarafındaki parklar, artık iki taraflı yapılır hale geldi.
     30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesinde sözü verilen hiçbir projeyi hayata geçirmeyi başaramayan Ereğli Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Uysal’ın uygulamaları rutin altyapı çalışmalarını dahi plansızlıklarla ilçe halkı ve sürücüler için eziyete dönüştürmektedir. Kısa bir süre önce Çetin Apatay Bulvarı’ndaki yol ve çevre düzenleme çalışmalarının başlatılmasını, bir temel atma ya da bir tesis açma töreniymişçesine şaşalı biçimde yapan Sayın Uysal, henüz rutin altyapı çalışmalarının bile planlı ve düzenli bir biçimde ilerlemesini sağlayamamakta ve halkın mağduriyet yaşamasına neden olmaktadır. İlçedeki sürücü ve yayaların büyük sıkıntı çektiği trafik sorununun ancak Temmuz ayında çözülebileceğini açıklayan Sayın Uysal’a, Belediye’nin asli ve rutin görevleri arasındaki altyapı çalışmalarının, böylesine plansız yapılamayacak ölçüde önemli olduğunu hatırlatmak istiyoruz. 6 Haziran’da başlayacak mübarek Ramazan ayı ile birlikte, yaz sıcağında oruçlarını tutan ve iftara yetişme telaşını yaşayan halkımızın, trafikte daha da fazla perişan olmamaları için; Ereğli Belediyesi’ni önlem almaya davet ediyoruz.”



(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.211  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır