Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi
Dünya Hayvan Hakları Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi
 
   

Ereğli Gönülden Hayvansevenler Derneği’nin düzenlediği etkinlik kapsamında Bozhane Mevkisi’nde toplanan hayvanseverler, kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Aileleri ve hayvanlarıyla yürüyüşe katılan hayvanseverler, yürüyüş boyunca, hayvan haklarına vurgu yapan dövizler taşıdı ve “Onları da Allah yarattı, öldürmek sana mı kaldı”, “Doğanın Dengesi Hayvanlarla Korunur”, “Duyarsız bir toplum olmak istemiyoruz”, “Merhamet etmeyene merhamet olunmaz”, “Unutmayın ki onlar da birer candır” sloganları attı. Gönülden Hayvansevenler Derneği Başkanı Belgin Kurt Alcan, Atatürk Anıtı önünde toplanan hayvanseverler adına yaptığı konuşmada, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun sahipsiz hayvanların yaşam hakkını güvence altına aldığını belirtti. Hiçbir hayvanın alışmış olduğu yerde yaşama hakkının elinden alınamayacağını ifade eden Alcan şöyle konuştu: “Sokaktaki hayvanlara bakan gönüllü ve hayvanseverlerin bu hayvanlar için koydukları yemek ve su kaplarına zarar verilmesi, atılması, hatta besleme yapan kişilere tepki verilmesi, bölgede yaşayan hayvanlara kötü muamele edilmesi suç teşkil etmektedir. Kanun hükmü, sokak hayvanlarını besleyen ve onların bakımıyla ilgilen kişileri destekliyor. Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasızca ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağı maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek suçtur. İnsanın insana, insanın hayvana şiddet uyguladığı günümüzde, bu şiddetten en büyük payı hayvan dostlarımız almaktadır.”
Hayvana yapılan şiddetin, tecavüzün idari para cezasıyla geçiştirilmesini istemediklerini ifade eden Alcan şöyle devam etti: “Hayvanlara karşı işlenen tüm haksız fiillerin Ceza Hukuku kapsamına alınmasını, hayvanlara şiddet uygulayan suçluların mahkemelerde yargılanarak gerekli cezaları almasını istiyoruz. Gözlerimizi kapayarak, ‘Önce İnsan Hakları’ diyerek bu sorumluluğumuzu üstümüzden atamayız. Çünkü hayvana işkence, aynı zamanda bir insan hakları ve etik sorunudur. Bir toplumun ahlaki gelişmişliğini anlamak için hayvanlara nasıl muamele ettiğine bakmak gerekir. Dünya Hayvan Hakları günümüz kutlu olsun.”
Etkinliğe katılanlar, konuşmanın ardından İstiklal Marşı’nı seslendirdi, hatıra fotoğrafları çektirdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.87  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
02 Aralık 2025
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı, Gazeteci Doğan Gönüll..
09 Kasım 2025
Kömürün bulunuşunun 196. yılı kapsamında, "8 Kasım Uzun Mehmet'i Anma ve Kömür Günü" tö..
08 Kasım 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), uluslararası akademik iş birliklerini güçlendirme..
05 Kasım 2025
Türkiye’nin önde gelen entegre çelik üreticisi Erdemir, madencilik alanındaki büyüme hamles..
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır