Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Koç: Hukuk tanımaz iktidar anlayışına karşı mücadelemiz devam edecek
Koç: Hukuk tanımaz iktidar anlayışına karşı mücadelemiz devam edecek
 
   

İpek, Eğitim Sen Lokali’nde düzenlediği basın toplantısında 25 Kasım’ın savaşa, militarizme ve ırkçılığa karşı kadınların eşit ve özgürce bir arada yaşama kararlılığı olduğunu belirtti. Türkiye’de kadınların bu yıl 25 Kasım’ı darbelerin iç içe geçtiği, kirli savaş politikalarının yürürlükte olduğu, OHAL ve KHK’larla her türlü hukuksuzluğun dayatıldığı, cinsiyet eşitsizliğinin derinleştiği, taciz ve tecavüzün yasal kılıflarla meşrulaştırılmaya çalışıldığı bir süreçte yaşandığını ifade ederek şunları söyledi: “Erkek şiddeti ideolojiktir ve kaynağını erkek egemen anlayıştan, gücünü erkek egemen siyasetten alır. Biz kadınlar cinsel istismarı aklayan yasa tasarısına engel olduğumuz gibi erkek yargının, erkek siyaset ve erkek egemen anlayışın hayatlarımızı karartmasına izin vermeyeceğiz. Darbeyle mücadele adı altında toplumsal muhalefete yönelik başlatılan susturma, korkuya esir edilme, biat ettirme politikalarına, kamunun piyasacı, tekçi, mezhepçi ve cinsiyetçi şekilde yeniden yapılandırılarak iş güvencemizin kaldırılmasına, muhalif kadınlara yönelik geliştirilen baskı gözaltı ve tutuklamalara, eğitim alanı başta olmak üzere kamusal alanın tamamında geliştirilen muhafazakar ve antilaik uygulamalara, kadın bedeni üzerinden yürütülen kirli savaş politikalarına, ne giyeceğimizden, ne söyleyeceğimize, hatta nasıl öleceğimize dahi karar veren adamlık siyasetine, ifade özgürlüğümüze, örgütlenme özgürlüğümüze ve sokaklara sahip çıkıyoruz. Susmayacağız yılmayacağız, direneceğiz ve biz kazanacağız.”
Eğitim Sen İlçe Temsilcisi İbrahim Koç da toplantıda yaptığı açıklamada 677 sayılı KHK ile OHAL kapsamında açığa alınan, ihraç edilen kamu emekçilerine yenilerinin eklendiğini belirterek şunları söyledi: “Son süreçte yaşanılanlara bakıldığında konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımız açık bir saldırı ve baskı altındadır. Sendikal hak ve özgürlükler KHK’lar ile ortadan kaldırılırken, iktidarın oluşturmaya çalıştığı korku imparatorluğuna üyelerimizin biat etmeleri istenilmektedir. Ayrıca sendikal eylem ve etkinliklerimizden dolayı pişman ettirilmeye çalışılmaktayız. Ne yaparsanız yapın, tüm baskı ve saldırılarınıza karşı KESK olarak çalışanları şucu veya bucu diyerek suçlayan ve on binlerce insanı aileleri ile birlikte cezalandıran, hukuk tanımaz iktidar anlayışına karşı ihraç edilen, açığa alınan arkadaşlarımızın tümü işine dönünceye kadar mücadelemiz devam edecektir.” Basın açıklamaları esnasında KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleri de hazır bulundu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.113  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Şubat 2026
OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Şehit Yakı..
20 Ocak 2026
Karadeniz Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz, Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği ..
20 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle beledi..
19 Ocak 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından açıklana..
17 Ocak 2026
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Genel Maden İşçileri Sendikası’..
13 Ocak 2026
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin 250 milyonluk bir yatırımla yenileyerek hizmete açtığı Bozhane L..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır