Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Taşeron işçilerinden servis tepkisi
Taşeron işçilerinden servis tepkisi
 
   

Erdemir yönetiminin 1 Mart 2017 tarihi itibari ile kurum bünyesinde faaliyet gösteren taşeron firmalarda çalışan işçilerin personel işçi servislerinden yararlanamayacağına yönelik karar alması taşeron işçilerinin tepkisine yol açtı. Dün sabah 07.30’da fabrikanın Bağlık kapı girişinde bir araya gelen yaklaşık 200 kadar taşeron işçisi yönetimin kararını protesto etti. İş bırakma eylemi başlatan işçiler aralarından seçtikleri temsilcilerinin Kdz. Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ile yaptıkları görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yaptı. Cevdet Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrika yönetiminin 1 Mart’tan itibaren kendilerini işçi servislerine almama kararının kaldırılmasını istedi. Yaman şöyle dedi: “3 arkadaşımızla birlikte kaymakamımızla görüştük. Böyle bir şeyin olamayacağını ve kendisinin bizzat bu işi takip edeceğini söyledi. Bizim amacımız tüm müteahhit personelde çalışan arkadaşlarımızın servislerden faydalanmasını sağlamak. Erdemir bildiğim kadarı ile servisleri ikiye böldü, iç alımlar ve hizmet alımları diye. İç alımları servislere aldı, hizmet alımlarını ise almadı. Biz hepimiz Erdemir’e hizmet ediyoruz ve çoğu arkadaşımız asgari ücretle çalışıyor. Ereğli göç veriyor, neden veriyor? İşte bunun için veriyor. Nasıl olacak bu iş kimse anlamış değil. 1 Mart’tan itibaren servislere alınmayacağımıza dair mail geldi.”
Taşeron işçilerinden Ahmet Şen, servislere alınmayan işçilerin ilçeye bağlı 50-60 köyden geldiğini söyledi. Yol ücretinin günlük 10 TL’den 300 TL tutacağını ve bin 400 TL asgari ücret alan arkadaşlarının bunu ödeyemeyeceğini ifade eden Şen “Bugün çoğu arkadaşımız servis olmadığı için işe gelemedi. Köylerde yarısı mağdur kaldı. Burada toplanan 150-200 kişi kadar. En 150 kişi de işe gelemedi. Biz servislerimize geri dönüp işimize gelip-girmek istiyoruz.” dedi. Fabrika yönetiminin sendikalı personel ile taşeron personel arasında ayrım yapmasını eleştiren İzzet Can ise 2. sınıf insan muamelesi görmek istemediklerini dile getirerek, “Biz hepimiz Erdemir’e hizmet ediyoruz. Burada taşeron, müteahhit ayrımı olmaması gerekir. Civar köylerden gelen arkadaşlarımız işe yetişemeyeceği için işinden olacak. Biz burada 2., 3. sınıf insan muamelesi görmek istemiyoruz. Eğer biz Erdemir’e hizmet ediyorsak, bu servislerden faydalanalım. İlçe merkezinde oturan yürüyerek gelir belki ama köylerde oturanlar işe gelemeyecekler” diye konuştu. Taşeron işçileri, sendikalı işçilerin eylem yaptığı geçtiğimiz aylarda, onlara destek verdiklerini, sendikanın kendilerine de sahip çıkmasını beklediklerini söyledi. İşçiler, sorun çözülmediği takdirde Cuma günü Bağlık Kapı girişinde toplanıp Ofis binasına yürüyeceklerini belirterek, sorunun çözülmesini istedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.96  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..
21 Eylül 2025
Ticaret Bakanlığı tarafından Dahilde İşleme Rejimi’ne (DİR) yönelik yapılan yeni düzenle..
17 Eylül 2025
OYAK, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te; Erdemir, Hekta..
04 Eylül 2025
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 1..
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır