Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı törenle kutlandı
1 Temmuz Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı törenle kutlandı
 
   

Ereğli Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykut Manioğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve Karadeniz Ereğli Liman Başkanı Tuncay Çelebi Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nın okunması esnasında limandaki gemiler sirenlerini çaldı. Karadeniz Ereğli Liman Başkanı Tuncay Çelebi, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 91. yıldönümü münasebetiyle katılımcıları selamladı. Çelebi şöyle dedi: “1 Temmuz 1926’da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu bir anlamda Kurtuluş Savaşımızın denizlerdeki zaferi olmakla birlikte ulusal egemenliğimizin sağlanması ve denizciliğimizin bu günlere gelmesi açısından da büyük bir öneme sahiptir. Kabotaj Kanunu ile artık yabancı devletlerin Türk deniz ticaretindeki hakimiyeti sona ermiş, ülkemiz kıyılarında ve limanlarında her türlü denizcilik faaliyetleri Türk bayrağı taşıyan gemilerle, yerli firmalarla yerine getirilmeye başlanmış ve denizcilik sektörümüzün gelişimi için önemli bir süreç başlamıştır. Türk denizciliğini yöneten, yönlendiren denizlerimizin ve iç sularımızın sunduğu bereketi ülke için kullanan bizler büyük özveri ve kararlılıkla görev yapmakta, ülkemizi bir deniz ülkesi konumuna taşıma hedefimizi sürdürmekteyiz.”
Son dönemde denizcilik alanında yaşanan gelişmeleri de aktaran Çelebi şöyle devam etti: “Bu bağlamda, ÖTV’siz yakıt uygulaması ile kabotaj taşımacılığının canlandırılması ve karayolu ağırlıklı yurt içi taşımacılığın denizyoluna kaydırılması sağlanmıştır. Bununla birlikte geçimini balıkçılık faaliyetleri ile sürdüren tekne sahiplerine de ÖTV’siz yakıt desteği verilmiştir. Türk sahipli yabancı bayraklı gemi ve teknelerin Türk bayrağına geçmeleri için başta vize ve vergi ücretleri olmak üzere tüm engeller kaldırılmış ve bugüne kadar 3 bin 700 tekneye Türk Bayrağı çekilmiştir. Denizciliğe yapılan yatırımlar ve ülke ekonomisinin gelişimine paralel olarak Türkiye’de bulunan liman tesisi sayısı 175’e, ticaret Filomuz kapasitesi 28 milyon DWT’ye ulaşmıştır. Ülkemiz Çin’den sonra en fazla gemi adamı sayısına sahip ülke konumuna gelmiştir. Yıllarca kara listede olan Türk Bayraklı gemilerimizin beyaz listeye geçişi sağlanarak ticaret filomuzun uluslararası itibarı arttırılmıştır.” Çelebi, başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Piri Reis, Barbaros Hayrettin paşa, Piyale Paşa, Kılıç Ali Paşa, Oruç Reis, Emir Çaka Bey, Turgut Reis ve tüm Türk denizci şehit ve gazileri saygıyla andığını söyledi. Törenin ardından protokol, Belediye Limanından hareket eden Erdemir-III Römorkörü ile deniz şehitleri anısına denize çelenk bıraktı.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.96  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..
21 Eylül 2025
Ticaret Bakanlığı tarafından Dahilde İşleme Rejimi’ne (DİR) yönelik yapılan yeni düzenle..
17 Eylül 2025
OYAK, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te; Erdemir, Hekta..
04 Eylül 2025
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 1..
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır