Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Belediye Meclisi’nde “borçlanma” tartışması
Belediye Meclisi’nde “borçlanma” tartışması
 
   

     Belediye olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren Uysal şunları söyledi: “Yaz sezonunda çalışmalarımıza devam ettik. Özellikle asfalt mevsimini çok güzel değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Mevsimin son günlerinde özellikle belediye önü, pazaryerinin arkası, Uzun Mehmet bölgesi olmak üzere hava şartlarından ötürü kalan asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Emisyon asfaltımızı bitirdik. Belediye sınırlarımızın dış alanlarında ve uzun mesafeli yollarda emisyon asfaltımızı döktük. Atatürk anıtını resmi törenlerimizde kullanmaya başladık. Gerçekten anıt önü törenlerimizde eskiye nazaran kalabalık oluyor. İnönü parkındaki yaşlılar gençler evinde çalışmalarımız devam ediyor, on beş gün, en geç bir ay içinde oradaki çalışmalarımız bitecek. Pazaryerindeki çalışmalarımız devam ediyor, bugün de arka tarafındaki asfaltlama çalışmaları ve bu bölgenin tek yön olması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Sakindere’de çalışmalarımız devam ediyor. Yol genişleme çalışmaları ve yürüme alanları ile beraber yeni bir alan kazandırmış olacağız bölgemize. Pazaryerinin önündeki 27 Mayıs dükkanlarının önünde tarihi çınarlarımız var. O iki çınar ağacı bölgesi eskiden Millet Parkıymış. Nimet Hoca Kurtuluş savaşında orada bildiri okumuş. O bölgeyi de dizayn edeceğiz. Çalışmalara başladık. Ulaştırma mühendisinden aldığımız bilgiler doğrultusunda yapılıyor. Bunun haricinde ulaştırma ve ulaşım kolaylığı çalışmalarımız devam ediyor. Ulaştırma konusunda cep açma çalışmalarımız devam ediyor. 25 cep açma çalışmamız olacak. 17 tanesi yeni cep olacak. Önümüzdeki günlerde şehit aileleri ve gazilere yer tahsisinden sonra, muhtarlara, kızılayımıza yer tahsisinden sonra iki konuda çalışmalarımız vardı. Bir tanesi şehit aileleri için, bir tanesi LÖSEV için, bir tanesi de engelli aileleri için. Bunlara da yer tahsisi yapacağımızı söylemiştik. Önümüzdeki günlerde LÖSEV ve engelli kardeşlerimiz için çalışmalar devam ediyor. Yıl bitmeden inşallah bu çalışmaların başladığını göreceksiniz. Limanımız yıllardır çöküntü halindeydi. İhale süreci bitti. Önümüzdeki günlerde oradaki zemin taramaları ve rıhtım başlayacak. Bugün 4 Ekim hayvanları koruma günü. Bugünü köpek ve kedilerimize aşı kampanyasıyla değerlendirmeye çalışıyoruz.”
     Uysal, ÖSYM Başkanlığına atanan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i de kutladığını söyledi. Gündem gereği ele alınan Kent Meydanı, Cami ve Otopark Binası Yapım İşi için İller Bankasından 65 milyon lira kredi alınması konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesinin görüşülmesi esnasında söz alan CHP´li Meclis Üyesi ve CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakcı, kent meydanı kavramının üzerine cami konulmaması durumunda 35 milyonluk bir tasarruf sağlanabileceğini söyledi. Ocakcı, “Bizim belediyemiz vatandaştan topladığı ödenekle, şu anda belediyenin üstüne vazife olmayan bir camiyi yapacak. Yıllardan beri derdimiz olan otopark ve trafik sorunumuz üzerine bir de cami yapılacak. Biz burada yarı yarıya azalacak bir krediden bahsediyoruz. Bütçemiz 109 milyon, hedefimiz 129 milyon. Ayda 1,2 milyon çalışan maaşı ödeyen belediye. Bu kredinin toplamında 90 küsür milyona denk geliyor. 1,7 milyonluk bir ödeme daha gelecek akabinde. Şehrin yedi yıl boyunca 0,75 faizle ipotek altına almaya başlayacağız. Bu kadar sıkıntı varken ekonomik olarak Ereğli’de, insanlar siftah yapmadan dükkan kapatırken belediyenin önceliği cami yapmak değildir. 35 milyonluk bir camiye mi ihtiyaç var?” diye konuştu. Belediye Başkanı Uysal ise camiye ihtiyaç bulunduğunu belirterek, “Yalnız burada şartlı bağış altında diğer argümanlar veya diğer finansman kaynakları üzerinde çalışmamız devam ediyor” dedi. Uysal, “Para dediğiniz şey bulunur, biraz önce daha önceki belediyenin yaptığı borç miktarını biliyor musunuz? Göreve geldiğimiz zaman belediye bütçesinin yüzde 44’ü borç ödemesiydi. Ereğli’ye gelecek hizmetler için borçlanıyoruz.” dedi. Ocakcı bunun üzerine, “Hizmetlere itiraz etmiyoruz, ama Ereğli’nin camiden öncelikli konuları var, şartlı bağışla yapılacaksa, kredi çekmeden yapalım” diyerek tepki gösterdi. Meclis Üyesi Ocakcı, “Bir sene önce dümdüz, boş bir alan diye söz verdiniz. Kayıtlarda var. O sözden sonra üstüne bir cami geldi, o yüzden şimdi vereceğiniz sözün bir itibarı kalmadı” eleştirisinde bulundu.
     Uysal, camiye bir yapı olarak bakmadığını, mimarisiyle bölgeye değer katacak bir yapı olarak baktığını söyledi. CHP’li meclis üyesi Sibel Kırmızı da, “Daha önceki meclis toplantılarında asla seçime giderken daha önceki belediye başkanlarının yaptığı gibi büyük borçlanmalara gitmeyeceğinizi, böyle bir şey için meclise gelmeyeceğinizi söylediniz. Şu an gelecekteki on yıllık belediyeyi borçlandırarak, gelecek belediye başkanlarının önünü kapatarak, hizmet gelmesini engelliyorsunuz” diye konuştu. Uysal da bunun üzerine, “Bu Ereğlimiz için gerekli olan, yapılması yüzde yüz olan borçlanma talebidir. Sizde bir refleks haline gelmiş öğrenmeden. Bundan dolayı gündemin sonunda şey yapacaktım. Bütçe komisyonunda sizler ret sebeplerinizi veya evet sebeplerinizi söylersiniz” dedi. CHP’li meclis üyesi Özkan Özyağcı, “Alaplı Belediyesi bile şu andaki hükümetten bir sürü destek aldı. Ereğli belediyesi olarak hükümetten bir lira almadık” eleştirisinde bulundu. Karşılıklı laf atmalarla devam eden tartışmanın ardından, konunun Plan ve Bütçe Komisyonuna gitmesi oybirliğiyle kabul edildi. Resmi kurumların imar plan tadilat taleplerine ait komisyon raporu ve şahısların imar plan tadilat taleplerine ait komisyon raporu komisyondan geldiği haliyle kabul edildi. İlçenin çeşitli mahallelerinde bulunan mülkiyeti Belediyeye ait yoldan ihdas parsellerin satış veya takasına ait komisyon raporu kapsamında ele alınan 7 gündem maddesinin bazılarında AK Partili üyelerden üçü çekimser oy kullandı. Kalan gündem maddeleri bir gün sonra ele alınmak üzere toplantıya ara verildi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.195  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır