Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Fiyat ve yerli üretim logosu denetimleri yapılıyor
Fiyat ve yerli üretim logosu denetimleri yapılıyor
 
   

Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın talimatıyla döviz kurlarında yaşanan gelişmeler üzerine ‘fırsatçılık’ yaparak fahiş fiyat artışı yapanlara göz açtırmamak için ilçe genelinde fiyat denetimi başlattı. İlçede bugüne kadar hijyen denetimlerini belli aralıklarla sürdüren Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ‘Fiyat Etiketi Yönetmeliği ve Fiyat Etiketinde Yerli Üretim Logosu Kullanımına’ ilişkin tebliğin ardından tüm işyerlerine yönelik denetim başlattı.
3 AYRI DENETİM EKİBİ OLUŞTURULDU
Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ın talimatıyla 3 ayrı denetim ekibi oluşturduklarını ve Cuma gününden itibaren denetimlere başladıklarını belirterek, “Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal’ın talimatıyla perakende ve toptan satış yapan tüm işyerlerinde Fiyat Denetimi ve Fiyat Etiketinde Yerli Üretim Logosu denetimine başladık. Denetimlerde, ürünün üretim yeri, birim fiyatı, vergiler dahil satış fiyatı, ürünün ayırıcı özelliği, üretim yeri Türkiye olan ürünler için yerli üretim logosunun kullanılıp kullanılmadığı, açıkta ve ambalajda satılan ürünlerdeki birim fiyatları ve satış fiyatlarını kontrol ediyoruz. Cuma gününden itibaren yaptığımız denetimlerde bir ulusal markette eksiklikler tespit ettik ve gerekli tutanağımızı tuttuk. Denetimlerimizi oluşturduğumuz 3 ayrı ekiple sürdüreceğiz” dedi. Dursun ayrıca, vatandaşlardan gelen şikayetleri de dikkate aldıklarını belirterek, “Vatandaşlarımız 0552 067 0 153 WhatSapp ihbar hattı ile Alo 153 hattına ihbarda bulunabilirler. Gelen şikayetleri dikkate alarak değerlendiriyoruz” dedi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.125  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..
19 Temmuz 2025
OYAK’ta 2016 yılından bu yana Genel Müdür olarak görev yapan Süleyman Savaş Erdem, bayrağ..
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır