" />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Posbıyık: Dedikodulardan bıktık, artık hamle yapmamız lazım
Posbıyık: Dedikodulardan bıktık, artık hamle yapmamız lazım
 
   

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras’ın da katıldığı toplantıda meclis üyesi adayları ve partililerle istişarede bulunuldu. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sevdekar Aras, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerinde için birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini söyledi. Son günlerde “Burada örgüt yalnız kaldı, kimse yok” şeklindeki dedikodular çıkarıldığını belirten Aras, şöyle dedi: “Ben kendi adıma söylüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı olarak görevimin başındayım. Genel Merkezin bana verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacağım. Sizden ricam şu; burada bütün dedikoduların bir kenara bırakılması gereken bir dönemde, bütün yıpratılmalara karşı topyekûn, el ele olmamız gereken bir süreçte maalesef çok ciddi bilgi kirliliğine maruz kalıyorum. Son çıkan dedikodular da başkanımla sahada olamadığım konusunda. Bunun da tek sebebi şudur; seçim takvimi işleyişi var. Yasal prosedürleri yerine getirmem gerekiyor. Birkaç gün daha haliyle partide olacağım. 95 yıllık çınardan bahsediyoruz. Bugün ben varım, yarın başka arkadaşlar olacak. Cumhuriyet Halk Partisi tek vücut, tek yürektir. Lütfen bu konulara dikkat edelim. Birlik ve beraberlik olması gereken bir süreçte, benim örgütü 3 kişiyle götürme şansım yok. Elimden geldiğince mücadele ediyorum, bütün eksiklikleri tamamlamaya çalışıyorum. Ama sizden ricam partinin daha fazla yıpratılmasını istemiyorum, dedikodulara meydan vermeyelim. Tabii ki sancılı bir süreçten geçtik, tabii ki içe dönük mücadele ettik, etmemiz gerekiyordu. Ama adayımız belli olduktan sonra bizim mücadelemiz dışa dönük olmalıdır. Biz seçimi almak için yola çıktık. Lütfen dedikodulara meydan vermeyelim. Bu el birliğiyle alabileceğimiz bir seçim. 31 mahalle, 94 tane de köy var. İnanıyorum ki hepimizin amacı bir tane daha oy getirebilmek, partiye olabilecek katkı sağlamak. Ben kendi adıma Meclis üyesi adaylarının hiçbirinden rahatsızlığım yok, onların da olduğunu sanmıyorum. Birbirimizi sevmek zorundayız, saygı duymak zorundayız. Örgüt yalnız bırakıldı dedikodularına meydan vermeden herkes parti hassasiyetini, yönetici hassasiyetini yerine getirsin. Bu bir ekip çalışmasıdır, 31 Mart’tan sonra tabii ki oturup konuşalım, sorunlarımızı tartışalım, kendi içimizde çözüm bulalım. Ama bugün elbirliğiyle bu süreci götürmemiz gerekiyor.”



POSBIYIK, BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİ
CHP Ereğli Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık, ilçenin iyi noktaya gelmesi, sıkıntıların ortadan kalkması için tüm partililerin el ele vererek çalışması gerektiğini söyledi. Belediye Meclis üye aday listesinin 31. sırasındaki aday ile kendi arasında hiçbir fark olmadığına dikkat çeken Posbıyık, küskünlüklerin bir tarafa bırakılarak parti çatısı altında çalışmak mecburiyetinde olunduğunu ifade etti. Posbıyık, şu görüşlere yer verdi: “Türkiye çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor. Herkes kendi evinin önünü süpürmesi lazım. Biz de Ereğli’de yaşıyoruz. Biz de Ereğli’de yaşayan insanlar olarak, yöneticileri olarak Ereğli’yi süpürmemiz lazım, temizlememiz lazım ki Türkiye’de yapılan mücadeleye bir katkımız olsun. Bir tutup da Mersin’deki kapının önünü süpürmeye kalkmam mümkün değil. Ülkenin iyi noktaya gitmesi, bu sıkıntıların ortadan kalkması için Ereğli’de biz hep beraber, el ele verip, elimizden geleni yapmamız lazım. Bu adaylık, Meclis üyeliği, İl Genel Meclis üyeliği sürecini de aşmış bir vaziyette. Artık ülke meselesi var, çocuklarımızın, torunlarımızın meselesi var. Dolayısıyla hep beraber, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız lazım, hep beraber hareket etmemiz lazım. Aramızda herkes birbirini sevmek zorunda değil, birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplandıysak herkes birbirine saygı duymak zorunda. Bu partide şu anda Belediye Başkan adayı olarak ben varım, 31. sırada da bir arkadaşımız var. Benle 31. sıra arasındaki arkadaşın hiçbir farkı yok. Yok ben adayım diye ondan daha önde yok böyle bir şey, bunları asla kabul etmiyorum. 31. sıradaki arkadaş da benim için çok önemli ve çok değerli, hatta bizden daha önemli. Partinin o kademelerinde kazanamasam dahi partimin geleceği için, Ereğli’nin geleceği için bu mücadelede ben varım deme cesaretini gösteren insanlar saygıdeğer insanlardır. Onlar benden daha saygın değerdedir. Onun için hiçbirimizin arasında bir fark yok. Bizim hiç kimseyle problemimiz yok, sizlerin de olamaz. Bu partinin ilçe başkanı var, yönetim kurulu üyeleri var. Bu yönetim kurulu üyelerine ve ilçe başkanına herkes saygı duymak zorunda. Sevmeyebilir, olabilir. Ama herkes saygı duymak zorunda. Şu anda Ereğli’yi bu partiyi yöneten İlçe Başkanımdır. İlçe Başkanımın sevk ve idaresinde ben de onun altında çalışıyorum. İl Yöneticilerimiz var saygıdeğer. Onların da her zaman önerilerini fikirlerini beraber uygulamak zorundayız. Biz partinin çatısı altında çalışmak mecburiyetindeyiz.”
Posbıyık, sadece Ereğli’de değil köylerde de CHP olarak çalışmalarda da bulunduğuna dikkat çekerken, son günlerdeki dedikoduların partiyi ve kendilerini yıprattığını belirtti. Posbıyık, “Bugünden itibaren dedikoduyu yasaklıyorum. Dedikodu yapan benim adamım değil, bu partinin adamı değildir. Varsa bir durum içinizde saklayın lütfen. Bıktık artık bu dedikodulardan. Artık bir hamle yapmamız lazım.” dedi. Posbıyık, şunları kaydetti: “Evet 3 arkadaşımız maalesef içimiz kan ağlıyor, yanlış beyanla çekildiler, çekilmek mecburiyetinde kaldılar. Problem yok ayarladık. Kontenjanda bulunan Karaarslan çekildi, bir Karaarslan geliyor yerine. Belli olacak bir-iki gün içerisinde. Bu taraftaki doktor çekildi, yerine Barbaros doktor geldi. Bir kadın kontenjanından bir bayan alacağız. İlçe Başkanımla birlikte karar vereceğiz kimi alacağımız konusunda. Biz de problem yok yani. İlçe Başkanımla da benim problemim yok, her şeyi konuşabiliyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarıma partiye her gün uğramalarını söylüyorum. Partiyi boş bırakmayacaksınız. Bizim yönetim merkezimiz seçim büroları değil, parti merkezidir. Ama partideki yerimiz dar olduğu için insanları ağırlamak için seçim bürolarında olmak zorundayız, yayılmak zorundayız.”



 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.22  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır