Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Komşusunu öldüren engelli sanığa müebbet hapis cezası verildi
Komşusunu öldüren engelli sanığa müebbet hapis cezası verildi
 
   

Olay, 10 Şubat 2018´de Çaycuma´ya bağlı Dağüstü köyünde meydana geldi. 2 çocuk babası işitme engelli Seydillah Çubuk, komşusu 2 çocuk annesi Nurgül Karakoç´u kendisinden para istediği iddiasıyla av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Cinayetin ardından tutuklanan Seydillah Çubuk hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle, işitme engelli eşi Meyram Çubuk için de ´suç delilerini gizlediği´ gerekçesiyle dava açıldı. Zonguldak 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davada, önceki duruşmada mahkemeye mütalaasını sunan savcı, Seydillah Çubuk´un üzerine atılı suçu haksız tahrik altında işlediğine kanaat getirerek 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti. Savcı, maktulün kopan parmaklarını gizlemeye ve suç delillerini yok etmeye çalıştığı iddia edilen Meyram Çubuk´un da 6 aydan 5 yıla kadar hapsini istedi.
MAHKEME İNDİRİM UYGULAMADI
Görülen karar duruşmasına, tutuklu sanık Seydillah Çubuk ve tutuksuz sanık Meyram Çubuk ile öldürülen Nurgül Karakoç´un yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyetinin, karar öncesi son sözünü sorduğu Seydillah Çubuk, işaret dili çevirmeni aracılığıyla verdiği cevapta, olayla eşinin bir ilgisinin bulunmadığını ve suç delillerini kendisinin gizlediğini anlatarak, "Ben vurdum, ben temizledim" dedi. Bunu üzerine ölen Nurgül Karakoç´un kızı E.I. ve diğer yakınları sanığa tepki gösterdi. Mahkeme başkanı, suçun işlenmiş biçimi ve toplanan deliller kapsamında haksız tahrik indirimlerinin uygulanmasına yer olmadığına karar vererek sanık Seydillah Çubuk´u ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanık Meyram Çubuk´a ise 6 ay hapis cezası verildi. Bu cezada, hükmün açıklanması geri bırakıldı. Duruşma sonunda gözyaşlarına boğulan Nurgül Karakoç´un kızı E.I., "Benim annemi nasıl vurdun, nasıl temizledin?" diyerek sanığın üzerine yürümek istedi. E.I.´yı jandarma ve babası sakinleştirdi.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.22  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır