Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Siyaset 
  "Keyfi muamele milli iradeyi tutsak ediyor"
 
   

CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve MHP Milletvekili Engin Alan ortak yazılı bir basın açıklaması yaptılar. Tahliye edilmemelerini eleştiren sanıkların açıklaması, "Anayasa’nın 80. Maddesi uyarınca, tüm Türk Milletini temsil eden milletvekilleriyiz." diye başladı.
Kamuoyunda 3. Yargı paketi olarak adlandırılan 6352 sayılı kanun ile özel görevli ve yetkili mahkemelerin faaliyetine son verildiği belirtilen açıklamada "Adli kontrol tedbirindeki üst sınır uygulaması kaldırılarak, tutuklama kararlarında ´Kuvvetli suç şüphesi ve tutuklama sebepleri ile adli kontrol tedbirinin niçin yetersiz kaldığının, somut olgularla gösterilmesi´ zorunlu hale getirilmiştir. Ancak, bu kanun ile mahkemelere tutuksuz yargılama konusunda geniş takdir yetkisi tanınmış olmasına rağmen, Silivri’de halen anayasanın ´Kanunlar önünde eşitlik´ ve ´Tabii hâkim´ ilkesine aykırı olarak faaliyet gösteren bu mahkemeler, kendilerini milli iradenin dahi üzerinde görerek, TBMM’nin çıkarttığı kanunu dahi hiçe saymış ve somut hiçbir olgu göstermeksizin, keyfi muamele ile milli iradeyi tutsak almaya devam etmiştir. Oysa ki, Anayasa´nın 6´ncı maddesi uyarınca ´egemenlik, kayıtsız şartsız millete ait´ olup, mahkemeler de, Türk milleti adına karar vermekle yükümlüdürler." denildi.
Açıklama metninde, "Türkiye´de, demokrasinin daha ilk yıllarından itibaren tutuklu iken milletvekili seçilen kişilerin, mahkemelerce derhal tahliye edildikleri ortadadır." ifadesine yer verildi.
(ereglibulteni/cihan)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.147.103.159  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..
19 Nisan 2025
OYAK Maden Metalürji şirketlerinden Erdemir ve İsdemir, Tube Eurasia Fuarı’nda Net Sıfır Yol..
29 Mart 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi Oyuncak Müzesi’nin 2022 yılında başlattığı “Köy Okulları Sosyal..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır