Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Ekonomi 
  Borçlarını ödeyenler oy kullanabilecekler
Borçlarını ödeyenler oy kullanabilecekler
 
   

     Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu’nun açıklamasında, TSO organ seçimlerinin Mayıs-Haziran aylarında yapılacağı anımsatıldı. TSO üyelerinin, seçimlere girebilmek ve seçmen olabilmek için odadaki kayıtlarını kontrol etmeleri gerektiği ifade edilen açıklamada, ayrıca aidat borcu olanların da borçlarını ödemeleri halinde seçimlere katılabilecekleri dile getirildi.
     Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “5174 Sayılı TOBB Kanunu’nun 83. maddesi uyarınca Oda Meslek Komiteleri ve Meclis seçimlerine seçmen olarak katılabilmek, Meslek Komiteleri ve Meclise üye seçebilmek için vergi mükellefi olma şartı arandığından, üyelerimizin vergi kayıtlarını kontrol ederek, hatalı kayıtlarını düzeltmeleri zorunludur. Üyelerimizin vergi mükellefiyetlerine ilişkin Oda kayıtları, hatalı kayıtların tespiti ile düzeltme başvurularının yapılmasına esas olmak üzere, 15 Nisan 2013 Pazartesi günü mesai saati bitimine kadar, hafta içi 08:30-17:30 saatleri arasında Oda Muamelat Servisi’nde incelemeye açılmıştır. Hatalı kayıtların düzeltilmesi için başvuruların dilekçe ile yapılması gerekmektedir. Bu düzeltme işlemi çerçevesinde, üyelerimizin seçme ve seçilme haklarının kaybolmaması için en geç 15 Nisan 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir. Güncelleme işlemini yaptırmayan üyeler Oda kayıtlarının doğruluğunu kabul etmiş sayılacaktır. Aidatlarını ödemedikleri için 5174 Sayılı Kanunun 10. Maddesine göre oda üyelikleri askıya alınan ve kayıtları meslek grubu listelerinden silinen üyelerimiz, borçlarının tamamını ödedikleri takdirde seçmen listelerine ilave edilecek ve seçimlerde oy kullanabileceklerdir.”
(ereglibulteni)
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.49  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
02 Aralık 2025
Karadeniz Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Başkanı, Gazeteci Doğan Gönüll..
09 Kasım 2025
Kömürün bulunuşunun 196. yılı kapsamında, "8 Kasım Uzun Mehmet'i Anma ve Kömür Günü" tö..
08 Kasım 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), uluslararası akademik iş birliklerini güçlendirme..
05 Kasım 2025
Türkiye’nin önde gelen entegre çelik üreticisi Erdemir, madencilik alanındaki büyüme hamles..
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır