Takip et: @EregliBulteni " />
  Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Sağlık 
  Antibiyotik yerine C vitamini ve sarımsak
Antibiyotik yerine C vitamini ve sarımsak
 
   

     Ereğli Özel Anadolu Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Dalı’nda görevli Uzman Doktor Ahmet Işık, hastalara antibiyotik yerine sarımsak yemelerini ve bol bol ‘C’ vitamini almalarını önerdi. Işık, vatandaşların hastalıklara karşı nasıl tedbir alacaklarını anlattı. Işık, şunları söyledi: “Her mevsimde olduğu gibi gerek yazdan kışa geçerken ya da kıştan yaza geçerken viral enfeksiyonlar genellikle olur. Bu viral enfeksiyonların olma sebebi de gerek vücut direncinin kırılması gerekse toplum yaşamının değişmesidir. Örneğin kış aylarında okullar açılıyor, toplu yerlerde oturuluyor. Toplu yerlerde bulunuluyor. Burada viral enfeksiyonlarda, 250 çeşit viral enfeksiyon var. Bu viral enfeksiyonlar solunum yollarıyla temas yoluyla bulaşıyor. Hapşırık ve öksürüklerle diğer vatandaşa geçiyor. El teması, vücut teması, kapı tokmakları, tükürüklerle yaygınlaşıyor.”
     Antibiyotik kullanımını tavsiye etmeyen Işık, “Daha ziyade burun damlaları, ağrı kesiciler şeklinde hastayı rahatlatmak gerekli. Sarımsak öneriyoruz. Özellikle el hijyenine çok dikkat etmek lazım. Elleri yıkamak lazım. Kapı tokmaklarının klorlu sularla yıkanması lazım. İnsanlar birbirlerine sarılırken, şakalaşırken fazla temas etmemeleri gerekir.” dedi.

 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.217  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
19 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde (BEUN), Küresel Para Haftası kapsamında Sermaye Piya..
19 Şubat 2026
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 27 yıldır olduğu gibi bu Ramazan ayında da iht..
18 Şubat 2026
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Çaycum..
18 Şubat 2026
Edebiyat dünyasına yeni yetenekler kazandırmak ve geleceğe eserler bırakmak amacıyla bu yıl i..
14 Şubat 2026
Erdemir’in bu yıl “Sonsuz İnsan, Sonsuz Form” temasıyla düzenlediği Çelik ve Yaşam Heyk..
13 Şubat 2026
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil ve yönetim kurulu üyeleri,..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2025 Tüm Hakları Saklıdır