Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Ressam Eken’in Antalya’da açtığı sergiye yoğun ilgi
Ressam Eken’in Antalya’da açtığı sergiye yoğun ilgi
 
   

     Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (GESAM) üyesi Ressam ve Seramik Sanatçısı Selvinaz Eken, 12. kişisel sergisini Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği’nin konuğu olarak gittiği Antalya’da açtı. Derneğin 10. Ulusal Radyoteknoloji Kongresi ve Eğitim Seminerleri süresince, 20-23 Nisan tarihlerinde Antalya Spice Hotel’de yeni sergisini açan Ressam ve Seramik Sanatçısı Selvinaz Eken, özgürlük ve dünya barışı temalı eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Eken’in, 20-23 Nisan’da Antalya’da düzenlenen sergisi, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği’nin sosyal programı olarak 3 gün boyunca katılımcıların ziyaretine açık kaldı. Akrilik ve seramik çalışmalarıyla 12. kişisel sergisini gerçekleştiren Eken, ilk kez röntgen filmleri üzerine yaptığı tablolarına da bu sergide yer verdi.

     SERGİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
     Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği’nin davetinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Ressam Selvinaz Eken, sergisiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bunlar, eşimle 1983’te başlayan ve 1993’te sona eren bir mücadelenin filmleridir. Üzerinden 20 yıl geçtikten sonra, hem EreğliBülteni hem de Bütün Dünya’da yayımlanan röportajım üzerine Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği’nden sergi daveti almak benim için çok anlamlı oldu. Filmlerde, gördüklerimin değil hissettiklerimin resmini yapıyorum. Bu filmlerde aşklar, savaşlar, bombalar, ölümler, çocuklar ve siyah filmlerden akan dramlar var. Çekilen her filmle heyecanlar, korkular, özlemler, çaresizlikler ve yolculuklar başlıyor. Hayatımızın akışını değiştiren yolculuklar... Bazen filmlerin içine giriyorsunuz, aylarca çıkamıyorsunuz, bazen de bir günde çıkıyorsunuz. Bazen üzgün insanlar şehri, bazen de umut şehri oluyor. Ama bu filmler kesinlikle yaşanmış filmler oluyor. Bu filmlerde din, dil, ırk ayrımı yok; barış ve özgürlükler var.”
     Eken’in akrilik ve seramik çalışmalarının yer aldığı sergiye, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi. Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği yöneticilerinin yanı sıra, seminer katılımcılarının da ziyaret ederek eserleri tek tek inceledikleri sergide, Ressam Eken de ziyaretçilere refakat ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi, ziyaretçilerinin sorularını yanıtladı. Eken’in özellikle röntgen filmleri üzerine yaptığı çalışmalar büyük ilgi gördü. Sergiyi ziyaret eden TRT Haber ekibi de, Eken’le bir röportaj yaptı.
(ereglibulteni)
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.22  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
06 Haziran 2025
Karadeniz Ereğli ilçesine bağlı Sütlüce Köyü’nde çıkan yangında iki katlı ahşap bina ..
25 Mayıs 2025
Çeliğin sanatla buluştuğu Erdemir Çelik ve Yaşam Heykel Yarışması’nın 8’incisi “Gele..
15 Mayıs 2025
Üretimi, yatırımı, ihracatı ve yarattığı istihdam ile Türkiye’nin ve bölgesinin ekonomik..
15 Mayıs 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Ku..
20 Nisan 2025
Karadeniz Ereğli’de başarılı gazetecilik yıllarının ardından emekli olduktan sonra çeviri..
19 Nisan 2025
Kdz. Ereğli Belediyesi’nin işlettiği Bozhane Limanı’nda yenileme çalışmalarının tamamla..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır