Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Kültür-Sanat 
  Türkiye’nin ilk ‘Bilgisayar Müzesi’ kuruldu
Türkiye’nin ilk ‘Bilgisayar Müzesi’ kuruldu
 
   

UNESCO tarafından Dünya Miras Kenti olarak seçilen Karabük´ün Safranbolu ilçesinin Kent Tarihi Müzesi´nde, dünyanın en eski bilgisayarı olan Apple II ile birlikte 250 farklı bilgisayar ve bilgisayar parçası sergileniyor. Karabük Valiliği tarafından 6 aylık bir çalışma sonucunda hazırlanan müzede ´bilgisayarın 40 yıllık gelişimi´ örnekleriyle hem anlatılıyor hem de gösteriliyor. Müzenin en önemli parçası ise 1978 yılında yapılmış Apple II bilgisayar. Apple II; monokrom ekran, Mos technology 6502 işlemci ve Apple Dos işletim sistemine sahip. Müze, eksiklerinin tamamlanmasının ardından halka açılacak.
Müzeyi ziyaret eden Karabük Valisi İzzettin Küçük, Bilgisayar Müzesi´nin teknoloji tarihi açısından önemli bir köşe taşı olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Her ne kadar ismi ´Bilgisayar müzesi´ olsa da, geçmişi 30-40 senedir. Fakat teknolojik gelişmeleri dikkate alarak biz bunu tarihi geçmiş ve değer olarak görüyoruz. Amacımız, yakında bilgisayarlı eğitime geçilecek. Ayrıca gençlerimizin ellerinde çok teknolojik ürünler mevcut. Bugüne nasıl gelindiğinin bilinmesini istiyoruz. Bilgisayar dünyasının ne kadar hızlı geliştiğini ve o hızı içinde neleri çabucak eskittiğini bu müzede görülebilecek.”
Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   216.73.216.52  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inanışlara saldırı içerem, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
?
 Günün Diğer Gelişmeleri
27 Eylül 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düz..
26 Eylül 2025
Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürlüğü görevine atanan Şaban Yazıc..
21 Eylül 2025
Ticaret Bakanlığı tarafından Dahilde İşleme Rejimi’ne (DİR) yönelik yapılan yeni düzenle..
17 Eylül 2025
OYAK, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te; Erdemir, Hekta..
04 Eylül 2025
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) bağlı işyerlerinde çalışan işçileri ilgilendiren, 1..
29 Temmuz 2025
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN), Tanıtım ve Tercih Günleri kapsamında Esas 67 Burd..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır