Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  HEMA işçileri eylemde
HEMA işçileri eylemde
 
   

     HEMA ile Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle özel kömür işletmesi yönetimi üretimi durdurma kararı almış ve işçilerden 16’sının iş akitlerini feshetmişti. TTK ve özel maden ocağı yönetimi ile yapılan görüşmelerden sonuç çıkmamış ve geçtiğimiz günlerde de 13 işçinin daha iş akitlerinin feshedileceği duyurulmuştu. Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şubesi tarafından alınan eylem kararı bugün sabah vardiyası ile başladı. Kuyu başında toplanan yaklaşık 300 işçi işten çıkarılan işçi arkadaşlarının yeniden işe alınmasını sağlamak amacıyla sendika başkan ve yöneticileri ile yürüyüşe geçti. İşyerinden başlayan yürüyüş esnasında Jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi alındı. Kandilli Yol Ayrımı Mevkisi’nde jandarma robocopların da beklediği alanda Jandarma ekipleri ile sendika yöneticileri arasında yapılan görüşmeler sonrasında tek şeridi kapanan yolda yürüme kararı alındı.
     Yürüyüş öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Zonguldak’taki eylemin sonuç alınıncaya kadar devam edeceğini söyledi. Mutlu, “Sorunumuz belli. Burada işveren ile Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) arasındaki sorundan dolayı işveren sürekli olarak işçilerimizi işten atmakla, işçileri tasfiye edeceğini söyleyerek tehdit etmesi ile birlikte bu süreç başladı. Biz o günden bu güne kadar işçi arkadaşlarımızın işten atılması durumunda eylem yapacağımızı hep kamuoyuyla paylaştık. Nihayetinde 16 arkadaşımıza ayın 16’sı itibari ile iş akitlerinin feshedildiği bildirildi. 13 arkadaşımızın da iş akitlerinin feshedileceği tarafımıza duyurulmasından itibaren Cuma günü yaptığımız basın açıklamasından sonra işçi arkadaşlarımızla beraber bugün eylem başlatma kararı aldık. Bu eylemin de en isabetli şeklinin buradan Zonguldak’a kadar yürüyerek ve Valilik önünde oturma eylemi yaparak ses getirmeyi planlıyoruz. Biz kimseye bizi zorla çalıştır demiyoruz. Burada çalışılacaksa iş huzuru ve barışı içerisinde hep beraber çalışmak istiyoruz. Çalıştırılmayacaksa da devlet burayı devir alır ya da başka bir çözüm bulur. Devlet yetkilileri nasıl bir çözüm bulursa bulsun. Ama biz artık her gün işten atılacağız korkusu ile yer altında çalışmak istemiyoruz. Zonguldak´ta ki eylemimiz, işten atılmaların son bulacağına dair devlet yetkililerimizin söz verilene kadar, işten atılan arkadaşlarımız geri alınana kadar sorunun netleştiği kararını almadan dönmeyeceğiz.” dedi. Açıklamanın ardından ana yola çıkan işçiler Zonguldak’a yürümeye başladı. Davul eşliğinde ellerinde “Hani işçi atılmayacaktı, yüz karası değil kömür karası böyle kazanılır ekmek parası, işçi atılmasına son, erkek söz verir adam tutar, yeter artık, öfkeliyiz” yazılı dövizlerle yürüyen işçiler ‘Ekmeğimizle oynayanlara ekmek götürüyoruz’ diyerek tepkilerini dile getirdi.



Bu haber ile ilgili fotoğraflar
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.129.70.157  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır