Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Uyarılara rağmen bariyer yapılmayan ‘ölüm yolu’nda feci kaza
Uyarılara rağmen bariyer yapılmayan ‘ölüm yolu’nda feci kaza
 
   

Vatandaşların eylem ve uyarılarına rağmen yıllardır bariyer yapılmayan Göbü – Türkali sahil yolu, can almaya devam ediyor. Filyos beldesinden Çatalağzı beldesinde dönen Sercan Ersöz (21) ile Murat Yeniay (19) isimli iki gencin bulunduğu 74 BM 607 plakalı otomobil, iki gün önce ‘ölüm yolu’ olarak adlandırılan Göbü Sivrikaya Mevkisi’nde denize uçtu. Olaydan habersiz çocuklarını arayan aileler, bugün gelen acı haberle yıkıldı. Otomobil ile şarampole yuvarlanan ve iki gün sonra fark edilen gençlerden Sercan Ersöz ile Murat Yeniay’ın cesetlerine ulaşıldı. Çatalağzı beldesinde özel bir firmada çalışan Sercan Ersöz (21) ile 19 yaşındaki Murat Yeniay’ın bulunduğu otomobil, iki gün önce Kilimli ilçesine bağlı Göbü - Türkali Köyü arasındaki ‘ölüm yolu’ olarak bilinen Sivrikaya Mevkisi’nde şarampole yuvarlandı. Yaklaşık 200 metre yükseklikten sahile uçan otomobilin yanındaki kayalıklarda Sercan Ersöz’ün cesedine sabaha karşı 03.00 sıralarında ulaşıldı. Ancak araçta olduğu belirtilen arkadaşı Murat Yeniay, aramalara rağmen bulunamadı. Arama çalışmaları sabah erken saatlerinde başladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, AFAD, jandarma ve mesai arkadaşları tarafından yapılan aramalarda gence ulaşılamadı. Bunun üzerine Filyos beldesinden balıkçı teknesi tutan ekipler ve beraberindeki dalgıçlar, olay yerinde ters dönmüş vaziyetteki otomobil ve çevresindeki kayalıklarda yeniden arama çalışması başlattı.
Murat Yeniay’ın cesedi, otomobilin yaklaşık 50 metre açığında denizin dibinde bulundu. Dalgıçlar, denizin dibindeki gencin cesedini çıkararak balıkçı teknesine taşıdı. Gencin cesedi ceset torbasına konularak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Bu arada ilk cesede yapılan otopside gencin boğularak hayatını kaybettiği belirlendi. Yeniay’ın da otomobilden denize savrulup boğularak can verdiği ileri sürüldü. Kazayı gören bazı sürücüler araçlarını park ederek olay yerine akın etti. Bazı vatandaşlar duruma tepki göstererek yolda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istedi. Göbü Köyü sakinlerinden şoförlük yapan Hasan Kuloğlu (53), tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Burada devamlı kaza oluyor. Karayolları bariyer yapsın diye eylem de yapıldı. Bir yetkili gelip de yol çalışması yapmadı. Sanki Derecikören – Gökçeler arasında uçurum varmış gibi bariyer yaptılar, bu tehlikeli yere bariyer yapan olmadı. Aslında bariyer buraya lazım. Burada sürekli araba uçuyor, sürekli cenaze çıkıyor. 3-4 aydan beri devamlı arabalar uçuyor. Ben de şoförüm, benim de arabam var. Her gün bu yolu kullanmak zorunda kalıyorum. Ben de korkuyorum. Bariyer olsaydı en azından bariyere çarpıp uçmazdı. İlk önce bariyer lazım. Buradan aşağısı nereden baksanız 150 metre var. Buradan birisi uçtuğu zaman kurtulma şansı olmaz. 10 -15 metre olsa kurtulma şansı olur. Ama bu kadar yüksek yerden kurtulması zor. Bir de denize uçarak boğulma oluyor.”
Göbü Köyü Muhtarı Musa Güçlücan, “Bunu yıllardır dile getiriyoruz ama alakadar olan yok. Hep aynı şekilde arabalar uçuyor insanlar ölüyor. Bariyer yapmanın zorluğu mu var? Anlamış değilim. Olay, pazartesi günü akşam olmuş. İki arkadaş Filyos’tan dönerken Türkali’de çay içiyorlar. Çay içtikten sonra Çatalağzı istikametine gitmek üzereyken herhalde yolu göremediler bu noktadan aşağıya uçuyorlar. Ama burada bariyer olsaydı, Derecikören Köyü gibi düz bir yere yapılan bariyer bu yola yapılsaydı bu arkadaşlarımız uçmayacaktı. Yıllardır buraya bariyer yaptırmak için uğraşıyoruz. Cevap alamıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.15.202.4  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır