Sık Kullanılanlara Ekle |  Reklam  |  İletişim
  Gündem 
  Ereğli’de yeni şehir mezarlığı ve şehitlik için çalışmalar sürüyor
Ereğli’de yeni şehir mezarlığı ve şehitlik için çalışmalar sürüyor
 
   



Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçeye bağlı Belen Mahallesi’nde yapılan Yeni Şehir ve Şehit Mezarlığı’ndaki çalışmaları yerinde denetledi. Posbıyık, Karadeniz bölgesinin, bütün hizmetleri bünyesinde toplayacak en büyük mezarlığını yaptıklarını belirtirken, mezarlık içindeki cami için hayırseverlere çağrıda bulundu.
Belen Yenimahalle’de yapımı devam eden 82 bin 500 metrekare alan içindeki çalışmaları inceleyen Başkan Posbıyık, başkan yardımcıları ve ilgili daire müdürlerinden son durumla ilgili bilgi aldı. Şehit Mezarlığı için Milli Savunma Bakanlığı’ndan izin aldıklarını ve projede yer alan camiyi yaptırmak isteyen hayırseverlerin kendileriyle irtibata geçmelerini söyleyen Posbıyık, koronavirüs salgınıyla mücadeleyi de yoğun bir biçimde sürdürdüklerini tekrarladı. Posbıyık şöyle dedi: “Koronavirüs çalışmalarımız hızla devam ederken şantiyelerimiz de çalışıyor. Şu anda bazı bölgelerde su depoları yapılıyor. Bazı bölgelerde istinat duvarlarına devam ediliyor. Yeni şehir mezarlığı alanındayız. 15 sene evvel, ileride bir mezarlığın lazım olacağını öngörmüştük ve bu bölgeyi satın almıştık. 82 bin 500 metrekare bir alan burası. Hemen bunun üzerinde yoldan sonra da 20 dönüm Belen Mezarlığı var. İkisi birlikte 100 dönüm bir mezarlık alanı... Tepe noktasında bir de Şehit Mezarlığımız olacak. Tören alanı olacak. Milli Savunma Bakanlığı’ndan Şehitlik için ölçütleri aldık. Şehit hiç olmasın kimse ölmesin ama Ereğli’nin bir eksikliği de şehit mezarlığı. Bunu gidermek istiyoruz. Burada bir cami projemiz var. Camiyi de şimdiden yaptırabiliriz. Eğer annesine, babasına hayır yaptırmak isteyen müteşebbis varsa onlara burada cami yaptırabiliriz. Annesinin, babasının ismini koyabiliriz. Hemen onun yanında bir Aşevimiz olacak. Morg olacak, hocaların evleri var, dua okuma yerleri olacak. Bir külliye şeklinde düşünüyoruz. Bütün müştemilatlar olacak içerisinde. Ereğli’mize şimdiden hayırlı olsun.”
 
 
Yorumlarınız
 
IP   3.20.238.187  
Ad Soyad*
Yorum*
Güvenlik Kodu:
Güvenlik Kodu  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.  
 
 Günün Diğer Gelişmeleri
25 Nisan 2024
Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Erdemir, demir-çelik endüstrisinin uluslararası buluşma n..
24 Nisan 2024
Kökleri Platon’un yaklaşık 2400 yıl önce kurduğu Atina Okulu’na (Akademia) uzanan ve Sokrates gibi b..
24 Nisan 2024
Karadeniz Ereğli ilçesinde park yerinden bir başka araç nedeniyle çıkamayan sürücü, aracın camını kı..
24 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda şenlik düzenledi. Çocuklar ve..
23 Nisan 2024
Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı..
22 Nisan 2024
Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimi, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı..





 
Anasayfa | Sık Kullanılanlara Ekle | Yayın İlkeleri | Künye | Reklam | Facebook | Twitter | İletişim
ereglibulteni© 2012-2024 Tüm Hakları Saklıdır